Vragen of starten aan een opdracht?

Lynne helpt je verder

Buigtechniek
Buizen buigen en van der Hoorn. Al meer dan 85 jaar onlosmakelijk verbonden.

">

Buigen, walsen en van der Hoorn, al meer dan 85 jaar een unieke combinatie

Al sinds 1936 is van der Hoorn Buigtechniek een betrouwbare partner in de toelevering van gebogen en gewalste buizen. Dagelijks leveren wij onze klanten gebogen en gewalste buizen toe voor tal van toepassingen.

Wij produceren enkelstuks voor prototyping tot middelgrote series. Samen met u zoeken wij altijd naar de beste oplossing tegen een zo gunstig mogelijke kostprijs. Wij kunnen u adviseren aan de hand van een schets, tekening of (3D) model.

De automatische zaagmachine die metalen buizen zaagt.

Automatisch zagen

Tot lengtes van 6 meter

CNC Doornbuigen

Buigen en van der Hoorn zijn al meer dan 85 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Vandaag de dag beschikken we over een machinepark met 9 CNC-gestuurde doornbuigmachines.

Onze buigmachines hebben een bereik van buisdiameter ø0,35mm. tot en met ø76,1mm. Onze buigmachines verschillen van “standaard” CNC-gestuurde buigmachines tot en met machines waar zelfs vrije-vorm buigen op mogelijk is.

Naast de technische verscheidenheid van onze machines heeft het aantal machines dat wij hebben ook als voordeel dat wij er korte doorlooptijden op na kunnen houden en wij altijd over de juiste machines beschikken voor het maken van uw product!

CNC Walsen

Walsen is het vervormen van buis (of profiel) naar een boogvorm (of zelfs een complete cirkel) door middel van drie walsrollen. Door de geometrie van de rollen te wijzigen (dit gebeurd allemaal CNC gestuurd!) veranderd de radius waarmee de gebogen buis uit de machine komt. Voordeel hierbij is dat je eigenlijk iedere gewenste radius kunt maken (zolang het materiaal het toe laat), is de gevraagde radius voor het walsen te klein dan schakelen we om naar CNC buigen. Een ander voordeel van buis walsen is dat dit niet alleen voor ronde buizen kan, maar ook voor (rechthoekige) kokers, strippen en tal van andere profielen!

Bij Van der Hoorn beschikken we over 2 CNC-gestuurde profielwalsen.

Door de moderne CNC besturing van deze machines kan er veel meer dan bijvoorbeeld maar één dezelfde radius in een de buis walsen. Zo kunnen wij diverse radii in elkaar laten overlopen (denk aan bijvoorbeeld ellips-vormen) en kunnen wij buizen 3D walsen (voor bijvoorbeeld wenteltrap leuningen). Walsen kunnen wij, net als buigen, tot een maximale diameter van ø76,1 mm. Heeft u andere vormen of profielen? Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Kwaliteit

“Een buis buigen is één ding, het meten ervan is iets heel anders”

Precies om die rede hebben we onlangs geïnvesteerd in een gloednieuw meetsysteem van het merk Hexagon. Hiermee zijn wij in staat direct vanaf uw 3D-file (.IGS of .STP) te meten en kunnen uw producten geleverd worden inclusief een meetrapport.

Met meer dan 80 jaar ervaring hebben wij, meer dan wie ook, kennis van buisbuigen. In ons familiebedrijf, inmiddels de 3e generatie, staat kwaliteit boven alles en zijn wij trots op ons ervaren team dat, in combinatie met de allernieuwste machines, iedere dag weer uiteenlopende opdrachten produceert van het allerhoogste niveau. Daarnaast is van der Hoorn Buigtechniek ISO 9001-2015 gecertificeerd.

P8_8-1